rss Ajankohtaista

28.5.2015 Nuorisotakuu jatkuu yhtenä hallituksen kärkihankkeista

Nuorisotakuu on mukana uudessa hallitusohjelmassa yhtenä osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Kaikille peruskoulun päättäville taataan koulutus-, työ- tai kuntoutuspaikka, ja jatkossa nuori saa kaikki palvelut entistäkin selkeämmin yhdeltä luukulta.

Lue lisää

14.4.2015 Ohjaamot edistävät nuorisotakuun toteutusta - nuorten matalan kynnyksen palvelut käynnistymässä

Piakkoin nuoret voivat saada entistä paremmin henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa omien tarpeidensa mukaisesti. Helposti lähestyttävät matalan kynnyksen palvelut, ”Ohjaamot” käynnistelevät toimintaansa eri puolilla Suomea. Lisäksi valmisteilla on valtakunnallinen nettiohjaukseen perustuva palvelu nuorille.

Lue lisää

19.3.2015 Nuorisotakuulla on tilausta myös vaalien jälkeen

Nuorisotakuun jatko myös ensi vaalikaudella sai laajaa kannatusta Nuorisotakuu nyt ja tulevaisuudessa -tilaisuudessa Helsingissä 19.3.2015. Nuorisotakuu puhutti paikan päällä yli sataa aiheesta kiinnostunutta, ja saman verran väkeä seurasi esityksiä verkon välityksellä. Tunnisteella #nuorisotakuu käytiin lisäksi Twitterissä aktiivista keskustelua. Tilaisuuden videotallenne on nyt katsottavissa nuorisotakuun sivuilla.

Lue lisää

25.5.2015 9.00Ennakkojaksolla kohti oppisopimusta Taina Kauppinen

Nuorisotakuun myötä oppisopimuksen roolia nuorten koulutuksessa vahvistettiin. Valtionavustusta suunnattiin mm. oppisopimuksen ennakkojakson kehittämiseen. 1.8.2015 voimaan tulevissa ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelmissa korostetaan osaamisen ja työelämälähtöisyyden merkitystä. Tämä on aina ollut oppisopimuskoulutuksen vahvuus. Oppisopimuksessa ammattitaidosta opiskellaan 80 % työelämässä ja 20 % koulussa. Työsuhteinen opiskelu sovittaa osaamisen alusta asti työelämän tarpeisiin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

11.5.2015 9.00Oikeutta nuorille! Leena Suurpää

Suomi on hallinnollisiin uudistuksiin ja institutionaalisiin ratkaisuihin uskova maa. Kuva, joka nuorista piirtyy tässä katsannossa on erityislaatuinen: nuori määrittyy sen mukaan, millaisia toimenpiteitä häneen kohdistetaan palvelujärjestelmässä pikemminkin kuin arjen toimijana.

Lue lisää | 0 Kommenttia