rss Ajankohtaista

15.1.2015 Kokeile uutta nuorisotakuun indikaattorityökalua ja anna palautetta!

Nuorten tilanteen ja nuorisotakuun vaikutusten seurantaan kehitetyn indikaattorityökalun testiversio on julkaistu. Nuorisotakuun indikaattorityökalun avulla voidaan seurata nuorten työllistymisen edistämistä, koulutustakuuta, syrjäytymisen ehkäisemistä ja riskitekijöitä kuvaavia tilastotietoja.

Lue lisää

Tarinoita työkyvystä - kolmen nuoren tarina

Osittainen työkyvyn menetys tai puute ei saa johtaa siihen, että ihminen jää kokonaan työelämän ulkopuolelle. Huomio on silloin kiinnitettävä olemassa olevaan työkykyyn. Tarinoita työkyvystä on sarja ihmisen kokoisia kirjoituksia. Sarjan aloittaa kolmen nuoren kertomus siitä, miten he ovat päässeet tai pääsemässä kiinni työelämään.

Lue lisää

24.10.2014 Mikä ihmeen Takuulla hyvää Pop Up -kauppa? Videolla kesän tunnelmia

Viime kesän heinä–elokuussa Pohjanmaalla kiersi Takuulla hyvää Pop Up -kauppa. Itse kauppa oli tuunattu merikontti, jonka sisustuksen suunnittelusta vastasivat vaasalaisen nuorten työpajan, Jupiter-säätiön, nuoret. Kaupassa mikään ei maksanut mitään, ja tarjolla oli runsaasti tietoa nuorisotakuusta ja Sanssi-kortista, kahvien ja keksien lisäksi. Kontti vieraili kolmessa eri kaupungissa. Kaikissa kaupungeissa Pop Up -kaupan pyörittämisessä auttoivat paikallisten työpajojen nuoret.

Lue lisää

19.1.2015 10.00Vantaalla petrattiin nuorten työllistämisessä Annukka Jamisto

Vantaalla havahduttiin vuonna 2009 siihen, että kaupungin nuorisotyöttömyys eleli omia lukujaan suhteessa naapurikaupunkeihin. Kaupunki ja Vantaan TE-toimisto lähtivät yhdessä miettimään, miten asiaan parhaiten voitaisiin reagoida ja millaisia palveluja nuoret työnhakijat tarvitsisivat TE-toimiston palveluiden ohella. Suunnittelun tuloksena vuonna 2010 käynnistyi Petra – Nuoret työhön ja kouluun -hanke.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.1.2015 10.10Missä menet nuorisotakuu? Janne Savolainen

Onko nuorisotakuu epäonnistunut? Tämä kysymys esitetään minulle tasaisin väliajoin. Kysymykseen on mahdotonta antaa yhtä vastausta. Akateeminen tutkija sanoisi luultavimmin, että on mahdotonta tietää, miten tilanne Suomessa olisi kehittynyt ilman nuorisotakuuta. Tämä on totta. Ilman vertailuryhmää emme voi tehdä kontrolloitua tutkimusta asiasta. On olemassa vain sellainen Suomi, jossa on nuorisotakuu.

Lue lisää | 2 Kommenttia