rss Ajankohtaista

Tarinoita työkyvystä - kolmen nuoren tarina

Osittainen työkyvyn menetys tai puute ei saa johtaa siihen, että ihminen jää kokonaan työelämän ulkopuolelle. Huomio on silloin kiinnitettävä olemassa olevaan työkykyyn. Tarinoita työkyvystä on sarja ihmisen kokoisia kirjoituksia. Sarjan aloittaa kolmen nuoren kertomus siitä, miten he ovat päässeet tai pääsemässä kiinni työelämään.

Lue lisää

24.10.2014 Mikä ihmeen Takuulla hyvää Pop Up -kauppa? Videolla kesän tunnelmia

Viime kesän heinä–elokuussa Pohjanmaalla kiersi Takuulla hyvää Pop Up -kauppa. Itse kauppa oli tuunattu merikontti, jonka sisustuksen suunnittelusta vastasivat vaasalaisen nuorten työpajan, Jupiter-säätiön, nuoret. Kaupassa mikään ei maksanut mitään, ja tarjolla oli runsaasti tietoa nuorisotakuusta ja Sanssi-kortista, kahvien ja keksien lisäksi. Kontti vieraili kolmessa eri kaupungissa. Kaikissa kaupungeissa Pop Up -kaupan pyörittämisessä auttoivat paikallisten työpajojen nuoret.

Lue lisää

15.10.2014 Tampereen kaupunki toteuttaa nuorisotakuuta

Tampereen kaupunki toteuttaa nuorisotakuuta monella rintamalla. Tuloksia on jo saatu, vaikka monet toimet alkavat toden teolla vaikuttaa vasta vuosien päästä. Projektipäällikkö Maria Virtanen kertoo asiasta lisää videolla.

Lue lisää

22.12.2014 10.00Nuorisotakuun avulla töihin K-kauppoihin ja Keskoon Johanna Kinnunen

K-kauppiaat ja Kesko päättivät kesällä 2013 lähteä mukaan nuorisotakuun talkoisiin tarjoamalla nuorille työ-, työkokeilu- tai oppisopimuskoulutuspaikkoja. Tavoitteena oli työllistää 1 000 nuorta vuoden 2014 loppuun mennessä. Tavoite ylittyi reilusti.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

8.12.2014 10.00Tarvitsemme ikinuoritakuun Miika Sahamies

Nuorisotakuun tavoite on vahvistaa yhteiskunnan tukiverkkoja koulutuksen ja työelämän nivelvaiheissa. Näin varmistetaan, ettei yksikään nuori jää yksin vaan saa kaiken mahdollisen yhteiskunnan tuen oman tulevaisuutensa rakentamiseksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia