rss Ajankohtaista

24.10.2014 Mikä ihmeen Takuulla hyvää Pop Up -kauppa? Videolla kesän tunnelmia

Viime kesän heinä–elokuussa Pohjanmaalla kiersi Takuulla hyvää Pop Up -kauppa. Itse kauppa oli tuunattu merikontti, jonka sisustuksen suunnittelusta vastasivat vaasalaisen nuorten työpajan, Jupiter-säätiön, nuoret. Kaupassa mikään ei maksanut mitään, ja tarjolla oli runsaasti tietoa nuorisotakuusta ja Sanssi-kortista, kahvien ja keksien lisäksi. Kontti vieraili kolmessa eri kaupungissa. Kaikissa kaupungeissa Pop Up -kaupan pyörittämisessä auttoivat paikallisten työpajojen nuoret.

Lue lisää

15.10.2014 Tampereen kaupunki toteuttaa nuorisotakuuta

Tampereen kaupunki toteuttaa nuorisotakuuta monella rintamalla. Tuloksia on jo saatu, vaikka monet toimet alkavat toden teolla vaikuttaa vasta vuosien päästä. Projektipäällikkö Maria Virtanen kertoo asiasta lisää videolla.

Lue lisää

10.10.2014 Kelan kuntoutus tukee nuorta

Kelan monipuoliset kuntoutuspalvelut tukevat nuoria eri elämänvaiheissa. Nuorten osuus Kelan kuntoutuksen osallistujista kasvaa tasaisesti. Kelan kuntoutuspalvelut tukevat työelämään ja yhteiskuntaan osallistumista ja arjessa selviytymistä. Viime vuonna 98 860 kuntoutujaa sai Kelan rahoittamaa kuntoutusta. Arvion mukaan tänä vuonna ylitetään 100 000 kuntoutujan määrä.

Lue lisää

10.11.2014 10.00Matalan kynnyksen palvelut vastaamassa nuorisotakuuseen Jutta Pernu-Määttä

”Työntekijät ovat tosi ystävällisiä ja kuin kavereita, isosiskoja ja -veljiä, joille voi puhua oli asia mikä vain. Tosi lämminhenkistä meininkiä, tykkään!”. Tämä oli erään nuoren kommentti, kun kyselimme palautetta Byströmin nuorten palveluista. Parempaa palautetta työstään ei voi saada. Iso kiitos siitä!

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

27.10.2014 10.00Nuorisotakuusta on kumminkin hyötyä! Raimo Hokkanen

Nyt niitä työttömiä nuoria riittää työkkärin tilastoissa. Tämänkö se nuorisotakuu ja siihen liittyvät kampanjat saivat aikaiseksi? Vai kävikö nyt samalla tavalla kuin 90-luvun alussa? Silloin oli Suomessa työvoimapula. Silloinen työvoimahallinto toteutti mainoskampanjan teemalla: ”Tule työkkärin asiakkaaksi, työpaikkoja löytyy!” Eipä kulunut kovinkaan kauan, kun silloisessa työvoimatoimistossa oli noin 500 000 työtöntä.

Lue lisää | 0 Kommenttia